5 internationale pannenkoeken van de wereld en hun recepten

Hier zijn 5 recepten voor pannenkoeken uit verschillende landen:

1. Nederlandse pannenkoeken:

Ingrediënten:

- 250 gram bloem

- 2 eieren

- 500 ml melk

- Snufje zout

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten in een kom en mix tot een glad beslag. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en schep wat beslag in de pan. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin.

2. Amerikaanse pannenkoeken:

Ingrediënten:

- 135 gram bloem

- 1 theelepel bakpoeder

- 1/2 theelepel baking soda

- 1/4 theelepel zout

- 2 eetlepels suiker

- 2 eieren

- 30 gram gesmolten boter

- 300 ml melk

Bereidingswijze:

Meng alle droge ingrediënten in een kom. Mix in een andere kom de eieren, boter en melk. Voeg de droge ingrediënten toe aan het eimengsel en mix tot er een glad beslag ontstaat. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en schep wat beslag in de pan. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin.

3. Franse crêpes:

Ingrediënten:

- 125 gram bloem

- snufje zout

- 3 eieren

- 300 ml melk

- 50 gram boter, gesmolten

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten in een kom en mix tot een glad beslag. Laat het beslag 30 minuten rusten. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en schep wat beslag in de pan. Bak de crêpe aan beide kanten goudbruin.

4. Duitse rösti pannenkoeken:

Ingrediënten:

- 1 grote aardappel, geraspt

- 1 ei

- 1 eetlepel bloem

- 1/2 theelepel zout

- Snufje peper

- 1 eetlepel boter

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten, behalve de boter, in een kom. Verhit de boter in een koekenpan en schep het aardappelmengsel in de pan. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin.

5. Griekse pannenkoeken met feta en olijven:

Ingrediënten:

- 200 gram bloem

- 2 eieren

- 350 ml melk

- 100 gram feta, verkruimeld

- 50 gram zwarte olijven, gehakt

- 2 eetlepels verse peterselie, gehakt

- 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten in een kom en mix tot een glad beslag. Verhit de boter in een koekenpan en schep het aardappelmengsel in de pan. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin.