Maak een betaalbaar en heerlijk dessert voor Pasen of elke gelegenheid
Triffle of tiramisu
Je maakt ze met jouw favorite ingredienten en altijd een succes!
Een makkelijke en goedkope trifle maken met hotelcake is heel eenvoudig en leuk! Hier is een recept dat je kunt volgen:
Ingrediënten:
1 pak hotelcake (of kant-en-klare hotelcake)
500 ml vanillepudding (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
250 ml slagroom (of een kant-en-klare slagroom)
300 g fruit (bijvoorbeeld aardbeien, frambozen of perziken, vers of uit blik)
2 eetlepels suiker (optioneel, afhankelijk van het fruit)
Chocoladeschaafsel of noten (optioneel, voor garnering)
Instructies:
Voorbereiding van het fruit:
Als je vers fruit gebruikt, was en snijd het dan in stukjes. Meng het eventueel met suiker als je het fruit wat zoeter wilt maken. Laat het even staan zodat het sap vrijkomt.
Snijden van de hotelcake:
Snijd de hotelcake in plakken of blokjes.
Opbouw van de trifle:
Neem een grote glazen schaal of individuele glazen.
Begin met een laagje hotelcake op de bodem.
Voeg een laagje vanillepudding toe.
Leg een laagje fruit bovenop de pudding.
Herhaal deze lagen (cake, pudding, fruit) totdat je ingrediënten op zijn, eindigend met een laagje pudding.
Afwerking:
Klop de slagroom stijf en verdeel deze bovenop de laatste laag pudding.
Garneer met extra fruit, chocoladeschaafsel of noten als je dat wilt.
Koelen:
Zet de trifle in de koelkast en laat deze minimaal 1 uur staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Serveer:
Serveer de trifle koud, en geniet van dit heerlijke en kleurrijke dessert!
Eet smakelijk!
Hier zijn een paar heerlijke zoete toetjes die perfect zijn voor na het paasdiner:
1. Citroen Mousse
Ingrediënten:
3 eieren (gesplitst)
100 g suiker
125 ml citroensap
Zest van 1 citroen
200 ml slagroom
Bereidingswijze:
Klop de eidooiers met de suiker en citroensap in een kom au bain-marie tot het mengsel dikker wordt.
Haal van het vuur en voeg de citroenzest toe. Laat afkoelen.
Klop in een andere kom de slagroom stijf.
Meng voorzichtig de opgeklopte slagroom door het citroenmengsel.
Klop de eiwitten stijf en spatel deze ook door het mengsel.
Verdeel de mousse over glazen en laat minstens 2 uur in de koelkast opstijven.
2. Chocolade Lava Cake
Ingrediënten:
100 g pure chocolade
100 g boter
2 eieren
2 eidooiers
100 g suiker
50 g bloem
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C en vet 4 ramekins in met boter.
Smelt de chocolade en boter samen au bain-marie.
Klop de eieren, eidooiers en suiker tot een luchtige massa.
Voeg het gesmolten chocolade-botermengsel toe en meng goed door.
Zeef de bloem erdoor en meng tot een glad beslag.
Verdeel het beslag over de ramekins en bak 10-12 minuten in de oven, tot de randen stevig zijn maar de binnenkant nog vloeibaar.
Laat enkele minuten afkoelen en serveer met een bolletje vanille-ijs.
3. Aardbeien Tiramisu
Ingrediënten:
250 g mascarpone
200 ml slagroom
100 g suiker
200 g lange vingers
300 g aardbeien, gewassen en in plakjes
100 ml aardbeienlimonade of -siroop
Bereidingswijze:
Klop de slagroom stijf en meng voorzichtig met de mascarpone en suiker.
Doop de lange vingers kort in de aardbeienlimonade en leg een laag in een schaal.
Bedek met een laag mascarponemengsel en een laag aardbeien.
Herhaal de lagen totdat alle ingrediënten op zijn, eindigend met mascarpone.
Laat minstens 4 uur in de koelkast opstijven.
4. Rabarber Crumble
Ingrediënten:
500 g rabarber, in stukjes
100 g suiker
200 g bloem
100 g havermout
150 g boter, koud en in blokjes
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de rabarber met de suiker en verdeel deze over een ovenschaal.
Meng in een kom de bloem, havermout en koude boter tot een kruimelig mengsel.
Strooi het crumble-mengsel over de rabarber.
Bak 30-35 minuten in de oven, tot de crumble goudbruin is. Serveer warm met vanille-ijs.
5. Panna Cotta met Vanille
Ingrediënten:
500 ml slagroom
100 g suiker
1 vanillestokje (of 2 theelepels vanille-extract)
3 blaadjes gelatine
Bereidingswijze:
Week de gelatine in koud water.
Verhit de slagroom en suiker in een pan met het opengesneden vanillestokje (of vanille-extract) tot het bijna kookt.
Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Roer goed door.
Giet het mengsel in glazen en laat minstens 4 uur in de koelkast opstijven.
Deze zoete toetjes zullen zeker voor een feestelijke afsluiting zorgen! Heb je specifieke voorkeuren of ingrediënten waar je mee wilt werken?