Sla soep speciaal - tegen voedselverspilling
Het maken van een heerlijke soep van een verlepte krop of zak sla is een geweldige manier om voedselverspilling tegen te gaan. Hier is een eenvoudig recept om je op weg te helpen:
Ingrediƫnten:
- Verlepte krop sla
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 aardappel, geschild en in blokjes gesneden
- 4 kopjes groentebouillon
- 1/2 kopje room of plantaardige melk (optioneel)
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
Instructies:
1. Verwijder de buitenste bladeren van de verlepte krop sla en gooi ze weg. Snijd de resterende sla in grove stukken.
2. Verhit een scheut olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en licht goudbruin zijn.
3. Voeg de gesneden aardappel en de verlepte sla toe aan de pan. Bak ze een paar minuten mee om de smaken te laten ontwikkelen.
4. Voeg de groentebouillon toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 15-20 minuten sudderen, of tot de aardappels zacht zijn.
5. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met behulp van een staafmixer of een blender tot een gladde consistentie. Als je een dikkere textuur wilt, laat dan een paar grove stukjes achter.
6. Breng de soep weer aan de kook en voeg indien gewenst room of plantaardige melk toe om de soep romiger te maken. Breng op smaak met zout en peper.
7. Serveer de soep warm en garneer met een scheutje olijfolie, een snufje zwarte peper of een paar verse kruiden naar keuze.
Je kunt de soep ook aanpassen door andere groenten of kruiden toe te voegen, afhankelijk van wat je beschikbaar hebt. Experimenteer gerust met verschillende smaken en geniet van je zelfgemaakte, voedzame soep!
De huismanager vind je ook op alle socials en de posts zijn verschillend dus volg me waar je wilt.
Word ook Verrukkelijk Vrekkig :)