Snijbiet - onbekend maar vanaf nu niet meer onbemind

Hier zijn 7 gerechten en hun recepten met snijbiet

Vanaf nu ga ja snijbiet wel waarderen - 7 gerechten en hun recepten

In het engels noem je snijbiet Swiss Chard en dat klinkt op zich al veel lekkerder. Trouwens de steel smaakt naar bleek selderij en is echt vol vitamine.

Snijbiet groeit bovendien erg hard en een makkelijke plant voor balkon, pot en tuin.

1. Snijbiet stamppot: Schil en kook aardappels en stamp ze met melk en boter tot puree. Snijd snijbiet in stukjes en roerbak in boter tot het geslonken is. Meng de snijbiet door de puree en breng op smaak met zout en peper.

2. Quiche met snijbiet en geitenkaas: Bekleed een taartvorm met deeg en prik gaatjes in de bodem. Bak de snijbiet kort in een pan en leg het op de bodem van de taart. Verdeel geitenkaas over de snijbiet. Meng eieren, room en kruiden en giet het mengsel over de taart. Bak in de oven tot de taart gaar is.

3. Farfalle met snijbiet en tomatensaus: Kook farfalle volgens de instructies op de verpakking. Maak ondertussen een saus door ui en knoflook te fruiten in olijfolie, voeg tomatenblokjes toe en laat sudderen tot de saus dikker wordt. Voeg gesneden snijbiet toe en laat kort meekoken. Breng op smaak met zout, peper en verse kruiden.

4. Snijbiet omelet: Klop eieren los met melk, zout en peper. Bak snijbiet kort in boter tot het geslonken is en voeg het toe aan het eimengsel. Bak de omelet in een pan tot het gaar is.

5. Snijbiet lasagne: Maak een tomatensaus door ui en knoflook te fruiten in olijfolie, voeg tomatenblokjes toe en laat sudderen tot de saus dikker wordt. Bak snijbiet kort in boter tot het geslonken is. Leg lasagne bladen in een ovenschaal en verdeel laagjes tomatensaus, snijbiet en ricotta over de bladen. Herhaal tot de ingrediƫnten op zijn en eindig met een laag ricotta. Bak in de oven tot de lasagne gaar is.

6. Snijbietstamppot met spekjes: Bak spekjes in een pan tot ze knapperig zijn. Schil en kook aardappels en stamp ze met melk en boter tot puree. Snijd snijbiet in stukjes en roerbak in boter tot het geslonken is. Meng de snijbiet en spekjes door de puree en breng op smaak met zout en peper.

7. Snijbietpesto: Mix snijbiet, knoflook, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en olijfolie in een blender tot een gladde pesto. Breng op smaak met zout en peper en serveer met pasta.